Interviews

Ibrahim, Isabel en Wail
Leerlingen Marcusschool

Even voorstellen: Ibrahim Coban, Isabel Cisse en Wail Seddouki. Het zijn groep 8 leerlingen van juf Mirte Veldt op de Marcus in Overvecht. Alle drie zijn ze mediatoren, ze kunnen ruzies oplossen. Dit doen ze op school, maar soms ook in de wijk.

“Het bezoek van de Onderwijsinspectie vond plaats in de eerste week na de zomervakantie, het moment dat we net ons gerenoveerde gebouw weer hadden betrokken. Best een hectisch moment”, vertelt Natasja van den Burg, leerkracht, bouwcoördinator en schoolopleider van Hof ter Weide.

Natasja van den Burg
Leerkracht groep 1/2 & Bouwcoördinator Hof ter Weide
Jasper en Zita
Leerkrachten St. Dominicusschool

“Laten we kinderen beter voorbereiden op de wereld om hen heen. Met meer plezier en beleving in de lessen, zodat we ze onbewust laten leren.” Het heeft Jasper Rietman en Zita Smits aan ambities niet ontbroken vanaf het moment dat zij anderhalf jaar geleden een plan schreven voor een eigen methode Wereldoriëntatie (WO). De leerkrachten, beiden met een onderwijskundige achtergrond, zagen in de nieuwe visie van de St. Dominicusschool de ideale kans om het heft zelf in handen te nemen.