Interviews

Sjors van de Kerkhof
Vakleerkracht Gym

Op SBO St. Maarten krijgt gezonde voeding vorm met het concept Lunchmaatjes. De lunch bestaat uit een dagelijks buffet waarbij kinderen worden aangemoedigd om verantwoorde keuzes te maken. Beter eten voor alle kinderen, mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Utrecht, voor een beter eetpatroon en tegen kansenongelijkheid.

Van een saai schoolplein met grijze stoeptegels en een stalen hek naar een speeltuin met water, gras, klimbomen en een boomhut. Het contrast kan niet groter. De metamorfose bij De Spits is het resultaat van drie jaar hard werken door een projectgroep van ouders, leerkrachten én buurtbewoners. “Het was een monsterklus en af en toe best spannend”, aldus Joop ten Dam, één van de trekkers van het project. Een aangestoken brand in een oud klimrek gaf het laatste zetje om echt door te pakken.

Joop & Lynn
Michiel Duffels
Schooldirecteur

De Pijlstaart, niet te missen op de kop van de Amsterdamsestraatweg, is trots op de beoordeling ‘goed’ van de Onderwijsinspectie. Schooldirecteur Michiel Duffels vertelt over de reuzesprong die de school heeft gemaakt. Met een nieuwe kijk op leren als kompas. 

Zeven dagen in de week, 24 uur per dag open, geen slot op de deur. In samenwerking met ouders en sponsoren is het Boodschappenhuis bij De JazzSingel gerealiseerd. Sinds december 2022 kunnen gezinnen uit de wijk die het financieel zwaar hebben in dit huis terecht voor houdbare boodschappen en speelgoed. Gratis. Alle producten zijn gedoneerd door wijkbewoners die iets kunnen missen. Leerlingen van de groepen 7 en 8 houden het huis netjes.  

Elizan en Zoey
Els Mast

Kansengelijkheid, inclusief onderwijs, verbinding met ouders, de wijk en de wereld. Die ambities verenigt de KSU in Agora, een nieuw onderwijsconcept voor kinderen van 0 – 18 jaar. Na de zomervakantie 2022 is Agora HUB030 gestart. “We noemen het liever geen school, maar een ontwikkelplek waar kinderen de wereld ontdekken op hun manier”, aldus kartrekker en kwartiermaker Els Mast.